logo_agapedia
Pentru că fiecare copil este grozav!

Programul educațional al Fundației Agapedia România are ca scop îmbunătăţirea calității vieţii copiilor, atât prin acumularea de noi cunoștințe cât și abilități de educație socio-emoțională.

 

Începând cu anul școlar 2021-2022, în cadrul parteneriatelor încheiate cu Școala Gimnazială nr.12 și Școala Gimnazială nr. 15 din Brașov, facilităm accesul pentru 30 de copii pe parcursul claselor V-VIII, la activități de dezvoltare personală în incinta sediului nostru. Prin intermediul acestui program ne propunem să:

  • Dezvoltăm caracterul copiilor și competențe necesare pentru viitor (comunicare, creativitate, empatie, inteligență emoțională, lucru în echipă, inițiativă)
  • Îmbunătățim atitudinea și comportamentului elevilor la școală, acasă, în societate
  • Influențăm în mod pozitiv starea de bine a elevilor la școală, acasă, în societate
  • Contribuim la reducerea absenteismului și abandonului scolar în rândul elevilor

 

Programul se desfășoară săptămânal, în interval complementar cu orarul școlar, și include servirea unei gustări, jocuri de recreere, un curs tematic educației socio-emoționale. În activitatea noastră folosim metode de educație nonformală și de învățare prin experiență. Pentru noi este important să încurajăm potențialul copiilor, să conștientizeze valoarea pe care o au și o aduc celor din jur, și să se descurce în această viață plină de provocări care le stă în față. 

GREAT_Logo
Învățarea socio-emoțională (SEL) este un proces de dezvoltare de competențe sociale și emoționale, respectiv cunoștințe și abilități necesare pentru a înțelege și a gestiona emoțiile, a stabili și atinge obiective pozitive, a arăta empatie față de ceilalți, a menține relații profunde și a lua decizii responsabile. 
Conform definiției oferite de CASEL.org 
Elementele programului GREAT:
EDUCAȚIE SOCIO-EMOȚIONALĂ
SUPORT EMOȚIONAL
ÎNVĂȚARE NONFORMALĂ
MENTORAT
RECREERE, JOCURI ȘI DISTRACȚIE
IEȘIRI ÎN NATURĂ ȘI EXCURSII
Colaj - A4 grozavii2022